McLaren-teambaas Martin Whitmarsh meent dat zijn team de titelstrijd in eigen hand heeft, nu het door het winnen van de seizoensopener als vanzelfsprekend aan de leiding gaat in het kampioenschap.

 

“We hebben een aantal geduchte concurrenten in de vorm van Red Bull, Ferrari, Mercedes en misschien ook Lotus, dus makkelijk zal het zeker niet worden, maar we zijn het seizoen geweldig begonnen en het is nu aan onszelf om zo door te gaan”, zegt hij tegen Autosport.

 

“We hebben een sterk team en twee fantastische coureurs, dus we moeten er nu voor zorgen dat we onze auto van race tot race weten te verbeteren”, vervolgt hij. “Als dat lukt, dan kunnen we kampioen worden”, stelt Whitmarsh.

 

“De ontwikkelingswedloop is in deze sport doorgaans doorslaggevend, dus we weten wat ons te doen staat: onze goed start een net zo sterk vervolg geven.”

 

Waar Whitmarsh in ieder geval vertrouwen uit put, zijn de coureurs waar hij over kan beschikken. De Engelsman heeft het volste vertrouwen in Jenson Button en Lewis Hamilton: “Ze zijn allebei ontzettend gedreven en werken geweldig goed samen, terwijl ze ook absoluut niet voor elkaar willen onderdoen.”