McLaren-teambaas Martin Whitmarsh blijft achter Lewis Hamilton staan en steunt de aanvallende rijstijl van de coureur volledig: “Hij maakt de Formule 1 spannender, dus hij moet niet veranderen.”

Hamilton was in Spa tot twee keer toe bij een incident op de baan betrokken: in de kwalificatie had hij het aan de stok met Pastor Maldonado en een dag later zat zijn race er voortijdig op door een aanrijding met Kamui Kobayashi.

Ondanks deze incidenten – en ondanks dat dit niet de enige voorvallen zijn waar Hamilton dit jaar bij betrokken was – blijft teambaas Whitmarsh dus achter zijn coureur staan: “Lewis is een enorm gepassioneerde en competitieve coureur. Hij is altijd volledig toegewijd als hij iemand wil inhalen en als iemand anders hem voorbij wil, dan moet diegene dat ook zijn om hem te passeren.”

“Ik denk dat Lewis de Formule 1 een stuk spannender maakt”, stelt Whitmarsh. “Om die reden moeten we allemaal hopen dat Lewis op dezelfde manier blijft rijden en één van de meest opwindende coureurs blijft die de sport ooit heeft gezien.”

“Ik wil daarom ook niet dat Lewis zijn rijstijl aanpast”, benadrukt Whitmarsh. “Natuurlijk heeft hij recentelijk wat moeilijke momenten meegemaakt, maar ik heb daar met hem over gesproken en heb de indruk dat hij daar op een goede en volwassen manier mee omgaat.”

“In Hongarije kreeg Lewis bijvoorbeeld een drive through penalty voor een incident met Paul di Resta. Na de race pakte hij dat echter op een coole en waardige manier op”, illustreert de teambaas zijn punt. “Dat was een stap in de goede richting en ik denk dat het laat zien dat hij zich blijft ontwikkelen en blijft leren.”

Whitmarsh denkt verder dat de strijdlust die Hamilton bezit een kenmerk is van een absolute topcoureur. “In het verleden – en ook nu nog – werd over coureurs als Ayrton Senna en Michael Schumacher ook vaak gezegd dat ze té competitief waren. Zo’n houding kan voor een coureur soms heel goed uitpakken, maar soms dus ook niet.”