Martin Whitmarsh noemt het optreden van Lewis Hamilton in Zuid-Korea een toonvoorbeeld voor zijn team. De Britse coureur bleef ondanks alle tegenslagen tot het uiterste gaan.

Het was een teleurstellend weekend voor McLaren. Jenson Button werd, na een matige kwalificatie, uit de race gekegeld door Kamui Kobayashi. Lewis Hamilton haalde de finish wel, maar niet zonder slag of stoot. De Brit werd gehinderd door een defecte stabilisatorstang en sleepte de laatste ronden ook nog een strook kunstgras met zich mee.

Hamilton kwam als tiende over de streep en behaalde daarmee nog één WK-punt. Toch zijn de titelkansen van McLaren inmiddels zo goed als verkeken. “Maar Hamilton gaf niet op”, zegt Whitmarsh tegen Autosport. “Hopelijk dient dat als inspiratie voor het team. We moeten de resterende races blijven knokken. We kunnen die Grands Prix nog winnen en moeten daar vol voor gaan.”

Whitmarsh kan zich geen dag herinneren waarin alles nog meer tegenzat dan gisteren. “Toch moeten we kijken naar de positieve zaken”, stelt hij. “Dat zijn er niet veel, maar ze zijn er wel, zoals de inzet van Lewis. Ik heb hem ook gezegd dat ik heel trots ben op hoe hij zich heeft geweerd en tot het uiterste is gegaan om toch nog een punt te scoren.”