*

Wie zegt wat: Race GP Hongarije

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

29 juli 2018 17:08

Wie zegt wat: Race GP Hongarije
Sutton Images

Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de Grand Prix van Hongarije.

Lewis Hamilton (Mercedes), winnaar: “Wat een prachtige dag. Het team heeft een geweldige prestatie geleverd. We wisten dat Ferrari snel zou zijn, dus deze punten zijn echt een bonus. Het was ook heel heet, ik zweette me kapot. In de vakantie ga ik niet op het strand liggen, dat is niks voor mij. Ik ga allerlei activiteiten ondernemen, en trainen voor de laatste races van het jaar. Echt mooi hoe het de laatste races van het jaar gegaan is.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 2e: “Het was een lastige race. De positie waarop we reden, strookte niet helemaal met ons tempo. We hadden qua snelheid mee gekund met Hamilton. Bij mijn stop ging het niet helemaal goed, waardoor ik achter Bottas belandde. Ik wist dat ik hem kon pakken. Ik heb er alles aan gedaan en het lukte. Zijn banden werden slechter, dat wist ik omdat ik er eerder ook op gereden had. Daarom wist ik dat ik een kans zou krijgen. Toen hij me raakte, zat ik al voor hem. Ik probeerde nog om de bocht nog te scherp aan te snijden. Toen werd ik aangetikt. Ik wist niet wat er gebeurde, keek in m’n spiegels en zag Valtteri. Gelukkig was er niks kapot.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 3e: “Dit was alles wat erin zat vandaag. We hadden een verre van ideale start. Dat moeten we wel gaan verbeteren. We haalden Bottas bij na onze eerste stop, maar inhalen was helaas geen optie. Daarom moesten we dus maar weer stoppen. Niet ideaal. We hadden genoeg snelheid, maar konden niks doen.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), 4e, tegen Ziggo Sport: “Als je daar achterin begint, is het chaotisch. Iemand raakte mijn band, waarna ik vibraties voelde. De eerste ronde was echt een chaos. Ocon haalde me in bocht zes in terwijl hij afsneed. Hij bleef twee ronden voor me rijden terwijl ik op de radio zat te roepen dat hij me niet had ingehaald. In die fase van de race heb je elke positie nodig dus het was erg frustrerend. Daarna konden we lekker inhalen. Dat was leuk. De auto was goed, met name op de soft zat het tempo er lekker in. De ultrasofts waren wat inconsistenter. Ik dacht dat die botsing met Bottas wel voor zich sprak. Ik probeerde de bocht al wat wijder te nemen, maar voelde nog steeds een klap. Gelukkig pakte ik hem nog in de laatste ronde. Ondanks dat ik wist dat hij een straf zou krijgen, wilde ik hem inhalen op de baan. Ik heb nog geen nieuw contract getekend. Het duurt allemaal wat langer, hopelijk gebeurt het snel.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 5e, tegen Ziggo Sport: “Ik had wel meer punten gewild. Na een sterke start hadden we alles onder controle. Ik ging vroeg de pits in, omdat ik Kimi moest afdekken. We dachten dat een éénstopper een redelijke optie was. Tot vijftien ronden voor de finish ging het ook prima. Toen waren de banden ineens klaar en begonnen de problemen. De achterbanden gingen eraan dus de laatste sector was erg lastig. Sebastian maakte een move in bocht één, waarna ik er in bocht twee nog steeds met mijn neus naast zat. Hij stuurde in en mijn voorvleugel ging kapot. Het was een race-incident denk ik. Daarna probeerde ik me te verdedigen tegen Ricciardo en raakten we elkaar.”

Pierre Gasly (Toro Rosso), 6e, tegen de BBC: “Dit was onder deze hete omstandigheden een zware race, maar het resultaat is geweldig. We hebben een lastige tijd gehad, maar voor het team is dit natuurlijk geweldig, zo net voor de zomerstop. Ik heb vooral wat de banden betreft alles gegeven deze race. Mijn start was niet geweldig en ik verloor wat terrein, daarom wilde ik graag weer aan Carlos Sainz voorbij. Uiteindelijk hebben we een fantastisch resultaat behaald.”

Max Verstappen (Red Bull), uitgevallen, tegen Ziggo Sport: “Natuurlijk heb ik er de pest over in. Bij de start pakte ik meteen twee plaatsen, dan doe je meteen weer mee. Maar toen hield het op. Gewoon schijtzooi, gewoon belachelijk. Je betaalt zoveel miljoen voor een A-product, maar… Ik ga het niet eens noemen. Dit slaat nergens op. Het interesseert me niet wat er precies kapot is gegaan aan de motor. Als je uitvalt is het balen. Het is niet de schuld van het team, enorm zuur. Als dit zo kapot blijft gaan, is dat ook niet positief voor de rest van het seizoen. Volgend jaar hebben we gelukkig wat anders.”

Toto Wolff (teambaas Mercedes), tegen de BBC: “Winnen was vooraf geen realistisch doel voor ons. Dit is één van onze zwakste banen. We dachten dat het hier eerder om schadebeperking zou gaan, in plaats van zo veel punten pakken. Deze zoete overwinning heeft wel een wrange nasmaak. Ik ben heel blij voor Lewis, maar Valtteri had de tweede plek verdiend omdat hij Lewis zo goed steunde. Zijn botsing met Vettel was in mijn optiek een race-incident, zoals we er dit jaar al zoveel hebben gezien. Ze gingen er allebei hard in en Valtteri probeerde nog te verdedigen, maar z’n banden waren eraan.”