De FW14 van Williams had dit weekend zijn shakedown moeten beleven maar deze is afgeblazen om de fabriekstijd te maximaliseren. Teambaas Claire Williams laat weten dat de nieuwe auto pas in Barcelona zijn eerste meters zal rijden.

Lees ook: Zes nieuwe auto’s bekend, nog vier te gaan: een overzicht

De livery van de auto werd afgelopen maandag al gepresenteerd maar de daadwerkelijk auto laat dus nog even op zich wachten. “Zoals je zou kunnen verwachten hebben we afgelopen winter een zeer agressief programma gedraaid. Daarom hebben we besloten dit weekend niet met de bolide in actie te komen tijdens onze draaidag”, aldus Williams in een statement. “Zo krijgt het team de tijd in de fabriek te maximaliseren voordat we naar Barcelona afreizen voor de eerste testdag op 18 februari.”

Elk team krijgt de gelegenheid om voor het begin van het seizoen de nieuwe bolide te gebruiken voor een filmsessie. Op die dag mag er een beperkt aantal kilometers gereden worden met de nieuwe auto. Daar worden demonstratiebanden voor gebruikt zodat de teams niet al te veel data kunnen verkrijgen.

Williams is overigens niet het enige team dat moeite heeft om de auto op tijd af te hebben. Abiteboul, teambaas van Renault, heeft laten weten dat de auto nog in stukken ligt. “Het wordt krap om de auto af te krijgen voor een shakedown”, aldus de Fransman.

Lees ook: Renault lanceert uitdager voor 2019: de R.S.19