Het team van Williams heeft het in China nog niet echt voor elkaar, maar de coureurs weten op welke vlakken het beter kan en vertrouwen erop zich gedurende het weekend te verbeteren.

 

Bij Pastor Maldonado ligt de ruimte voor verbetering naar eigen zeggen vooral bij het vinden van een geschikte afstelling voor zijn auto. “We moeten nog een goede set-up zien te vinden voor de kwalificatie, dus daar ga ik samen met mijn engineer mee aan de slag”, vertelt hij, waarna hij benadrukt dat de Williams FW34 met oog op de race al wel sterk lijkt te zijn.

 

Maldonado was in de eerste sessie overigens vijftiende, twee plaatsen achter testrijder Valtteri Bottas, terwijl hij in VT2 een zestiende tijd realiseerde en zijn vaste teamgenoot Bruno Senna daardoor twee plaatsen voor bleef.

 

Senna moest zijn auto in VT1 dus afstaan aan Bottas, maar mocht in de tweede training wel aan de bak. “Dat was een productie sessie”, zegt de Braziliaan, die voor morgen van zowel Williams als zichzelf verdere vooruitgang verwacht: “Ik ken dit circuit namelijk niet bijster goed, maar elke keer dat ik erop rijd leer ik er wat van en word ik beter.”

 

Test- en reserverijder Bottas mocht zoals gezegd in de eerste vrije training aan de slag. Dat was voor hem de tweede keer dit jaar, maar de eerste keer in regenachtige omstandigheden. “Dat was inderdaad nieuw voor me, want ik had nog nooit in de regen met een Formule 1-auto gereden, maar het is me goed bevallen. Het was erg leuk.”