*

Williams haalde Kubica binnen om onderdelen te sparen: ‘Geen makkelijke situatie’

Laurens Stade

Laurens Stade

30 september 2019 11:50

Williams haalde Kubica binnen om onderdelen te sparen: ‘Geen makkelijke situatie’
Motorsport Images

Williams heeft Robert Kubica uit laten vallen tijdens de Grand Prix van Rusland, omdat het team onderdelen moet sparen voor de komende races. Het team bevindt zich volgens Kubica ‘niet in een gemakkelijke situatie’. 

In ronde 28 van de 51 kwam Kubica op verzoek van het team naar de pits, om zich uit de race te trekken. Hij lag op dat moment op de zestiende plaats. Dit gebeurde een ronde nadat George Russell was gecrasht vlak na de virtual safety car-situatie. De Brit verremde zich nog om onduidelijke redenen en schoot de bandenstapel in. Williams zegt het incident te onderzoeken. Een woordvoerder van Williams bevestigde aan Racefans.net dat het team Kubica naar binnen had gehaald om onderdelen te sparen, aangezien ze niet voor punten aan het vechten waren.

”Het is een teleurstellend weekend geweest”, zegt Kubica tegen onder andere Racefans.net. ”Je moet altijd je best doen met wat je hebt, en dat is wat ik probeerde te doen. Nadat George was uitgevallen besloot het team om mij naar binnen te halen, om te zorgen voor de onderdelen die we op de auto hebben. We bevinden ons niet in een gemakkelijke situatie en we gaan binnenkort alweer naar Japan”, aldus de 34-jarige Pool.

Race-engineer Dave Robson noemt de race ‘lastig en zeer frustrerend voor het hele team’. ”Een probleem kort na de herstart van de race zorgde ervoor dat George zich verremde en de auto beschadigde. We kozen ervoor om Robert kort daarna uit te laten vallen om zo onderdelen te sparen nu we races met lange reizen voor de boeg hebben. Het is teleurstellend om twee races op deze manier af te sluiten”, aldus Robson.