Paul di Resta is na twee jaar afwezigheid terug in de Formule 1. Niet als coureur met een racezitje, maar als reserve voor het team van Williams.

Di Resta neemt zo de plek in die eind 2015 is vrijgekomen door het vertrek van Adrian Sutil, zijn voormalige Force India-teamgenoot. De 29-jarige Di Resta racete van 2011 tot en met 2013 voor dat team, maar na 58 Grands Prix en 121 punten was daar geen plek meer voor de Schot.

Formula One World Championship 2013, Round 16, Indian Grand Prix, New Delhi, India, Sunday 27 October 2013 - Paul di Resta (GBR) Sahara Force India VJM06.

Paul di Resta scoorde van 2011 tot en met 2013 in 58 races voor Force India 121 punten.

Di Resta keerde daarop terug naar de DTM, waarin hij eerder in 2010 kampioen werd. Ook in 2016 zal Di Resta in de Duitse toerwagenklasse uitkomen, maar daarnaast zal hij dus als reserve voor Williams fungeren. “Het zal zo een druk jaar worden, maar ik ben erg blij met mijn rol als reserve bij Williams”, vertelt Di Resta.

Namens het team laat adjunct-teambaas Claire Williams weten zeer blij te zijn dat ze ‘de ervaren’ Di Resta heeft weten te strikken. “Hij gaat ongetwijfeld een belangrijke bijdrage leveren en we vertrouwen er verder op dat hij zonder problemen in onze auto kan stappen, mocht dat nodig blijken.”

Mercedes
Di Resta rijdt in de DTM voor Mercedes, de motorleverancier van Williams. Hij is niet de enige DTM-rijder van Mercedes die ook voor Williams werkt: zijn merkgenoot Gary Paffett is simulatorcoureur voor het team. Williams heeft verder nog een opleidingsprogramma waar de jongelingen Alex Lynn en Lance Stroll deel van uitmaken.