Williams is met het updatepakket voor de Grand Prix van Groot-Brittannië meer de ‘Red Bull-kant’ opgegaan, stelt Alexander Albon. De verhalen dat dit updatepakket goed zou zijn voor een seconde in de kwalificatie wil de Britse Thai echter nog niet bevestigen.

In de hoop weer wat meer naar het middenveld te kunnen schuiven heeft Williams voor haar thuisrace een flink updatepakket meegenomen. Dat is echter alleen voor de auto van Alexander Albon, die dit weekend moet bevestigen dat de nieuwe onderdelen het verwachte effect hebben. Donderdag was de auto al te spotten in de pitstraat en viel het direct op dat er wat gelijkenissen waren met Red Bull, wat volgens Albon niet helemaal een verrassing is.

“Zoals je hebt gezien gaat iedereen richting een bepaald concept”, zegt Albon. “Iedereen begon een beetje anders en het lijkt erop dat het concept van Ferrari of Red Bull meer overgenomen wordt. Onze auto lijkt meer op die van Red Bull, dat is de kant die we zijn opgegaan”, stelt de Williams-coureur, die meteen benadrukt dat hij het ‘geen kopie’ zou willen noemen.

Williams heeft ‘veel werk’ gestopt in de upgrade, weet Albon. “Dit is een grote update. Er zijn niet veel zaken aan de auto hetzelfde als twee weken geleden, dus dit is behoorlijk groot.”

Lees ook: Williams neemt alleen voor Albon updates mee naar Silverstone

Er gaan verhalen in de paddock dat de upgrade goed moet zijn voor maar liefst een seconde in de kwalificatie, maar daar wil Albon zich niet aan wagen. “Het is moeilijk te zeggen wat dit zal doen”, zegt Albon. “We zouden heel erg blij zijn met een seconde, maar we weten dat pas zodra we de auto instappen.”

Omdat het een heel ander concept is dan de FW44 van twee weken geleden, verwacht Albon dat het hoe dan ook wat tijd zal kosten voordat ze de voordelen van dit nieuwe pakket zien. “Je zult met name op vrijdag zien dat we proberen om te gaan met de auto en kijken wat we kunnen doen voor wat betreft de rijhoogte, de balans en dat soort zaken. Het zal wat tijd vergen om eraan te wennen. Misschien dat het zelfs niet dit weekend gebeurt en dat het nog wat langer duurt. Dat valt niet vast te stellen en dat zou ook dom zijn, maar we hopen uiteraard op een heel goede verbetering”, besluit Albon.