Williams-teambaas Jost Capito is er niet bang voor Alexander Albon aan Aston Martin te verliezen, nu er bij dat team een zitje vrijkomt door het aanstaande pensioen van Sebastian Vettel.

Albon zelf liet de deur nog wel op een kier door te stellen dat Aston Martin ‘een geweldig team’ is, alvorens te benadrukken zich vooralsnog op zijn werk voor Williams te concentreren. Volgens Capito denkt Albon ook niet serieus na over een switch. “Albon is hier gelukkig”, vertelt hij het Duitse Sky Sports.

“Als hij de kans zou krijgen om van team te wisselen, zou hij het niet doen”, is Capito daar van overtuigd. Albon heeft bij Williams een herkansing gekregen na een jaar als Red Bull-reserve, waaraan weer een zwaar 2020 voorafging naast Max Verstappen bij het team van de energiedrankfabrikant.

Lees ook: Albon denkt nog niet aan terugkeer naar Red Bull: ‘Focus me op het heden’

Aston Martin moet zoeken

Aston Martin heeft voor 2023 ondertussen aardig wat opties, maar er is geen duidelijke favoriet of no-brainer. Fernando Alonso – die dat wel zou zijn – lijkt namelijk bij Alpine te blijven. Verder op het lijstje staan: Mick Schumacher, Nyck de Vries en testrijder Nico Hülkenberg.

De outsiders voor een zitje zijn Daniel Ricciardo – op de schopstoel bij McLaren, maar met een contract op zak – en Oscar Piastri. Piastri is een Alpine-talent en werd aanvankelijk als gedoodverfde teamgenoot van Albon bij Williams gezien, maar wordt ook als eventuele Ricciardo-vervanger bij McLaren genoemd.

Een coureur die mogelijk ook nog een optie zou zijn, zij het geen heel waarschijnlijke, is Pierre Gasly. De Fransman ligt met een Red Bull-deal vast bij AlphaTauri, waar het niet geweldig loopt. Gezien er echter geen Red Bull-toekomst voor hem in het verschiet lijkt te liggen, is een transfer wellicht bespreekbaar.

Lees ook: Brundle ziet De Vries als optie voor Aston Martin: ‘Albon misschien ook wel’