De vijfde plaats van Valtteri Bottas in de Braziliaanse Grand Prix is genoeg voor Williams om de derde plaats bij de constructeurs veilig te stellen. Felipe Massa werd gediskwalificeerd vanwege een te hoge bandentemperatuur -en spanning.

Met zijn diskwalificatie verliest Massa de achtste plek die hij voor zich opeiste aan het eind van de race. Een voor de Braziliaan overigens weinig enerverende race. “De sfeer was vandaag geweldig rond het circuit, maar dat staat in contrast tot mijn raceweekend”, zo vertelt Massa na afloop van zijn race. 

“Ik heb het hele weekend niet de rondetijden kunnen rijden die ik wilde rijden. Vandaag startte ik de race als achtste en finishte ik als achtste, dus daar valt verder weinig over te zeggen. Het was gewoon een frustrerende race voor mij. Hopelijk kunnen we het kampioenschap later deze maand nog op een fraaie wijze afsluiten, of op zijn minst met een beter resultaat dan hier vandaag.”

De race van Valtteri Bottas bracht niet veel meer spektakel met zich mee. De Fin noemt zijn start het hoogtepuntje van zijn race: “Ik won direct een paar plaatsen en daarna was het zaak om de banden goed genoeg te houden om met een tweestopper naar de streep te kunnen rijden.”

“Het ontbrak ons vandaag aan pure snelheid, dus we moeten kijken wat we daar in de aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi aan kunnen veranderen. Desondanks ben ik trots op dit team. We hebben de derde plaats in het kampioenschap veilig gesteld temidden van teams die veel groter zijn dan wij. Het is gaaf dat we hen hebben verslagen. Ik wil alle mensen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt, ook die van motorleverancier Mercedes. Hopelijk kunnen we volgend jaar echter nog een stap voorwaarts maken, want uiteindelijk willen we gewoon winnen.”

Williams is tegen de diskwalificatie van Massa in beroep gegaan. Volgens meerdere eigen metingen van het team was de temperatuur van zijn rechter achterband niet te hoog.