Williams heeft een aantal van de problemen waar het in 2018 zo last van had opgelost, maar het herstel is nog altijd een ‘work in progress‘, zegt adjunct-teambaas Claire Williams.

Williams had in 2018 een rampjaar, waarin het maar zeven punten pakte en van de vijfde naar de tiende en laatste plek in het WK kelderde. De FW41-bolide van 2018 was niet bepaald een succes: balans- en koelingsproblemen maakten de auto zowel moeilijk te besturen als weinig competitief. Vervolgens rolden de koppen van aerodynamica-chef Dirk de Beer en ontwerper Ed Wood al snel.

Lees ook: Lowe: ‘Wisten vanaf ronde één dat het niet goed zat met nieuwe Williams’

Adjunct-teambaas Claire Williams heeft de dagelijkse leiding over het team van haar vader Frank Williams.

De renstal uit Grove besloot te reorganiseren en is daar volgens Claire Williams nog druk mee bezig. “We zijn vrij blij met hoe we een aantal van onze problemen van vorig jaar hebben opgelost”, zegt ze tegen Racer.com, al geeft ze dus ook aan (en toe) dat er nog werk aan de winkel is.

Volgens Williams doet het team ‘enorm veel werk’ om alle afdelingen op orde te krijgen ‘zodat we onze job kunnen doen’ en het plan om de renstal er weer bovenop te krijgen met succes uit te voeren. “Wat betreft de ontwikkeling van onze auto staat dat plan al een tijd in de stijgers, en de uitvoering ervan verloopt zoals verwacht”, vertelt ze.

Lees ook: ‘2018 vreemd genoeg ook een goed jaar voor Williams’, legt Lowe uit

Hoe het team het daadwerkelijk kan doen in 2019, blijft zoals altijd echter afwachten, beseft Williams. “We moeten maar zien hoe het tijdens de wintertests gaat. Pas dan kunnen we ons met de rest vergelijken, daarvoor is het lastig in te schatten hoeveel progressie we hebben geboekt.”