*

Williams test in Abu Dhabi met Stroll, Kubica en Sirotkin

Daan de Geus

Daan de Geus

22 november 2017 10:46

Williams test in Abu Dhabi met Stroll, Kubica en Sirotkin
Sutton Images

Het team van Williams heeft bevestigd dat Robert Kubica én Sergej Sirotkin in de dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi aan de bandentest aldaar meedoen. Vaste coureur Lance Stroll komt ook in actie.

Kubica trapt de test af en kruipt op de eerste ochtend achter het stuur van de FW40, Williams’ 2017-bolide. In de middag neemt Stroll zijn plek vervolgens in. Sirotkin zal in de ochtend- en vroege middaguren op dag twee aan de slag gaan, alvorens Kubica weer instapt in ‘de namiddag’.

Stroll is al zeker van een Williams-zitje voor 2018, maar het andere plekje bij het team uit Grove is nog vacant, aangezien Felipe Massa na de Grand Prix van Abu Dhabi met pensioen gaat. Kubica geldt als een belangrijke kanshebber om hem op te volgen.

Kubica is echter niet de enige kandidaat: Paul di Resta, Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat worden ook genoemd, terwijl de vraag is of Sirotkin zich nu ook in dat rijtje mag scharen. Williams heeft Kubica al eerder laten testen, in een 2014-auto, maar zet hem nu voor het eerst in haar 2017-bolide.

Williams zelf noemt de line-up voor de test ‘interessant’ en Kubica een coureur ‘met veel ervaring’. Naar verluidt zou het team echter willen evalueren of Kubica, die in 2011 zwaargewond raakte bij een rallyongeluk en aan een comeback werkt, overweg kan met een 2017-auto.

Kubica liep bij het rallyongeluk, onder meer, zwaar letsel op aan zijn rechterarm. De vraag lijkt of dat een beperking vormt voor een comeback. De Pool, 32, testte eerder dit jaar met een 2017-auto van Renault, maar van een overeenkomst met dat team kwam het uiteindelijk niet.

Lees ook: Sirotkin test ook in Abu Dhabi, nog geen Williams-deal voor Kubica.