*

Nieuws

‘Sirotkin gaat ook voor Williams testen in Abu Dhabi’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 maanden geleden

‘Sirotkin gaat ook voor Williams testen in Abu Dhabi’

Naast Robert Kubica gaat ook de Rus Sergej Sirotkin in de dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit voor het team van Williams testen.

Sirotkin in actie voor Renault.

Dat heeft Williams bevestigd. Kubica rijdt de eerste ochtend van de tweedaagse test, wat officieel een bandentest voor Pirelli is, en geeft dan ’s middags het stuur over aan Lance Stroll. Sirotkin rijdt het grootste deel van de tweede dag, waar Kubica aan het eind van de middag ook nog even in actie komt.

Sirotkin is geen onbekende met Formule 1-testwerk. De 22-jarige coureur uit Moskou was in 2014 testrijder van Sauber en vervulde die rol in 2016 en 2017 voor Renault.

Voor Renault heeft Sirotkin dit jaar één dag getest en vier vrije trainingen gereden, dus hij is bekend met 2017-auto’s. Of hij ook een kandidaat is voor Williams’ vacante racezitje voor 2018, is onduidelijk.

(Nog) geen Kubica-deal
Eerder deze week gingen er geruchten rond dat Kubica inmiddels al bij Williams getekend zou hebben, maar dat is weersproken door het team uit Grove.

“Er zijn gesprekken gaande, maar er is nog geen beslissing genomen”, verklaarde Williams, dat tevens stelde dat er ook niks bekendgemaakt zal worden voor of tijdens het raceweekend in Abu Dhabi.

Volgens Autosport komt dat ook omdat Williams nog ‘antwoorden’ wil aangaande Kubica’s situatie. De Pool werkt aan een comeback nadat hij begin 2011 zwaargewond raakte bij een rallyongeval.

Kubica testte al met een 2017-auto van Renault.

Kubica heeft, onder meer, al met een 2017-Renault getest – waarna Renault nog met vraagtekens zat – en met een Williams uit 2014, maar Williams zelf heeft hem nog niet in een 2017-auto geëvalueerd.

De bandentest in Abu Dhabi lijkt daar de uitgelezen mogelijkheid voor, al heeft Williams nog niet officieel bevestigd Kubica – of Sirotkin, of wie dan ook – dan in te zetten.

Voor 2018 zouden er sowieso nog meer kandidaten op Wiliams’ lijstje staan, zoals Williams’ reserve Paul di Resta, de gewezen Red Bull-pupil Daniil Kvyat en Sauber-coureur Pascal Wehrlein.

Sirotkin zou eerder dit jaar overigens een serieuze kandidaat zijn geweest om Kvyat op te volgen bij Toro Rosso, maar dat team is uiteindelijk voor Brendon Hartley gegaan.