Williams is ervan overtuigd dat het team net zo snel kan zijn als Haas en Alfa Romeo in de Grand Prix van Mexico. Het team vindt het zelfs een ‘realistisch’ doel om deze twee teams te verslaan op racesnelheid, al hebben die twee teams geen problemen.

In de kwalificatie was George Russell slechts twee tienden langzamer dan Romain Grosjean. Volgens Russell is het dan ook goed mogelijk dat Williams Haas en Alfa Romeo kan verslaan, zelfs al hebben die teams geen problemen tijdens de race. ”Absoluut”, zegt Russell tegen Motorsport.com. ”We hebben vaker gezien dat we dezelfde snelheid hadden als of zelfs sneller waren dan Haas, zoals in Oostenrijk en Monza en een aantal andere races. Ik geloof dus dat het zeker haalbaar is. We zullen het zien, het is een lastig circuit en je kan je al snel verremmen en dan is het voorbij”, aldus Russell.

Senior race-engineer Dave Robson noemt Haas en Alfa Romeo ‘realistische tegenstanders’. ”De racesnelheid op vrijdag was beter dan onze runs met weinig brandstof. We geloven dat we dichtbij zitten en misschien zelfs een beetje sneller zijn dan Haas. Ik denk dat de banden beter voor ons zullen werken als we eenmaal in het ritme zitten. We zijn al in een aantal races in de buurt gekomen, dus ik geloof dat er een kans is. Dat is in ieder geval waar we in gaan geloven en dan zien we wel hoe het gaat”, aldus Robson.