*

Williams: ‘Zijn niet met Honda in gesprek’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 juni 2017 09:58

Williams: ‘Zijn niet met Honda in gesprek’
Sutton Images

Het team van Williams heeft ontkend dat het met Honda in gesprek is en ontkracht zodoende geruchten over een vermeende motorruil met McLaren.

Nu het huwelijk tussen McLaren en Honda op klappen lijkt te staan, rapporteert het Zwitserse Blick dat McLaren wel eens van motorleverancier zou kunnen ruilen met Mercedes-klant Williams.

Volgens Blick zou Williams – ondanks de problemen met Honda’s V6 – interesse hebben in een deal met Honda omdat het fabriekssteun zou kunnen krijgen van de Japanse autofabrikant.

Williams’ adjunct-teambaas Claire Williams ontkent deze geruchten echter in het radioprogramma The Grand Prix Show van de Britse zender talkSPORT2.

Williams had in de jaren tachtig een succesvolle samenwerking met Honda.

“We hadden in de jaren tachtig een fantastische relatie met Honda, maar hebben niet met ze gesproken”, zo wijst ze die suggestie van de hand.

Dat McLaren en Honda met elkaar overhoop lijken te liggen, staat verder los van Williams, benadrukt ze: “Wij hebben daar niets mee te maken.”

“Het is ook zeker niet zo dat we een persbericht klaar hebben liggen over hoe we in 2018 klaar zijn met Honda in zee te gaan, we hebben niet met ze gesproken”, beklemtoont en herhaalt Williams.

Williams noemt Mercedes, de huidige motorleverancier van het team uit Grove, verder een geweldige partner. “Ze geven ons ook een fantastische motor. Ik zie daarom ook geen reden om te veranderen.”

Mede dankzij de Mercedes-V6 die sinds 2014 achterin de Williams-bolides ligt, finishte het team – dat in 2013 nog negende in het WK was – in 2014 en 2015 als derde en in 2016 als vijfde bij de teams.

Williams dankt in die zin veel aan Mercedes en ook daarom heeft overstappen naar een leverancier die een motor produceert die ‘nog niet zo goed is als die van de concurrentie’ volgens Williams weinig zin.

Ook de financiële impuls die een eventuele fabrieksdeal met Honda zou opleveren, overtuigt Williams niet. Ze wordt liever vierde in het WK met wat minder budget, dan negende met bakken geld, zegt ze.

“Onze moeilijke jaren zijn voor ons nog niet lang genoeg geleden”, zo verduidelijkt ze dat Williams de reeks problematisch verlopen seizoenen van voor de Mercedes-deal in 2014 nog niet is vergeten.