Afgelopen weekend eindigde Tom Coronel op de Salzburgring als derde. Die beker verdwijnt niet in zijn prijzenkast, want die heeft de coureur niet. Kans is groot dat hij de beker een keer cadeau doet.

Zo deed hij dat ook met de trofee die hij in 2010 op Monza won. In de huidige editie van Formule 1, nummer 7, staat een uitgebreide reportage over Coronel. Daarin vertelt hij ondermeer waarom hij geen prijzenkast heeft.

“Als ik een race win, denk ik: mooi gewonnen! Maar wat moet ik met zo’n beker? Tegenwoordig geef ik die via Twitter meteen weg. Wat moet ik met die troep? Voor mijn ego heb ik het niet nodig. Bovendien stoot ik mijn poten er tegenaan, verplaats ik ze 30.000 keer per jaar en moet ik ze afstoffen. Kortom: ik doe er niets mee, terwijl mijn fans het machtig vinden. Hoe logisch is het dan om die bekers weg te geven.”

Wij mogen dus een beker van Coronel weggeven. Wil je die winnen? Volg dan @Formule1 én @LindaF1nl op Twitter en retweet de volgende boodschap: Formule 1 nr.7 is uit! Met onder meer een reportage over @TomCoronel wiens prijzenkast is geplunderd. @Formule1 geef die beker maar aan mij!