Door het coronavirus kregen een paar ‘oude’ circuits, waaronder Imola, Mugello en de Nürburgring de kans om dit jaar een Grand Prix te organiseren. Dat besluit viel goed bij de coureurs en ook bij Toto Wolff. Hij vindt de moderne circuits maar niks. “Die circuits missen karakter.”

De coureurs genoten volop van de terugkeer op Imola en ook Toto Wolff vond het geweldig dat de Formule 1 terugkeerde op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. “Je kan op dit soort circuits weinig fouten maken. Op modernere circuits kan je ongestraft fouten maken”, stelt de Oostenrijker.

Lees ook: Circuitbaas Imola hoopt op vaste plek op F1-kalender: ‘Imola is iconisch’

“Ik ben geen fan van parkeergaragecircuits (zoals hij het noemt, red.). De coureurs kunnen op dat soort circuits niet echt het verschil maken”, beweert de teambaas van Mercedes.

Volgens hem moet de Formule 1 veel meer gaan kijken naar oldskool-circuits. “Dat soort circuits hebben karakter. Bahrein heeft ook karakter, maar dat komt doordat we al heel lang naar Bahrein gaan. Ik ben geen circuitontwerper, maar ik hoop wel dat de Formule 1 er iets mee gaat doen”, zegt Wolff in gesprek met F1i.

Lees ook: Toto Wolff reorganiseert Mercedes om volle kalender 2021 dragelijk te maken