Mercedes-teambaas Toto Wolff roept de Formule 1 op om het gesprek aan te gaan met fans nadat er luid gejuich klonk vanaf de tribunes na de crash van Lewis Hamilton. De Oostenrijker vindt dat ‘niemand dat moet doen’ en benadrukt dat hij dat zelf ook nooit zou doen als een concurrent crasht.

Hamilton verloor in bocht 7 van de Red Bull Ring de controle over zijn bolide en schoof tegen de bandenstapels aan. Het betekende einde kwalificatie voor de Brit, die de snelheid er goed in had zitten. Vlak na de crash klonk er luid gejuich vanaf de oranjegekleurde tribunes, waar de steun voor Max Verstappen enorm is.

Lees ook: Hamilton door deel van oranjelegioen op gejuich ‘getrakteerd’ na crash in kwalificatie

Mercedes-teambaas Toto Wolff merkte het gejuich zelf niet vanuit de pitbox. “Ik heb het niet gezien of gehoord”, geeft Wolff bij Sky Sports aan. Als hij dan te horen krijgt dat er inderdaad gejuich klonk van de tribunes na de crash van Hamilton, reageert hij: “We moeten meer het gesprek aangaan met de fans.”

“Juichen als er een auto in de muur staat of boegeroep tijdens een interview, dat is iets wat wij niet zouden doen bij onze concurrenten en vijanden, ook al kun je je bedenken dat we wat animositeit hebben. Niemand zou dat moeten doen”, benadrukt Wolff. “We moeten collectief, met de Formule 1 en jullie (Sky Sports, red.), mensen onderwijzen”, vindt de Oostenrijker.

Lees ook: Hamilton en Wolff veroordelen boegeroep van fans richting Verstappen: ‘Er zijn grenzen’

Vorige week kwam het boegeroep ook al ter sprake op Silverstone. Toen veroordeelden Lewis Hamilton en Toto Wolff het boegeroep jegens Max Verstappen. “We kunnen veel beter”, zei Hamilton. “We hebben hier geweldige fans die allemaal emoties hebben, maar boegeroep past daar niet bij.” Misschien, zo stelde de Brit, voelen zijn fans nog de pijn van vorig jaar (Hamilton verloor de wereldtitel in de laatste race na veel controverse, red.). “Maar dan nog doe je dat niet.”

“Dat gedrag hoort in geen enkele sport thuis”, vulde Wolff aan. “Het is onsportief. Het enthousiasme van de fans en de steun voor Lewis hier is fantastisch, maar als je iemand wat minder mag, hou dan gewoon je mond. Geen enkele coureur verdient zoiets, ongeacht wat er vorig jaar gebeurd is en in wat voor competitie dan ook. Er zijn grenzen.”