*

Wolff: ‘Hopelijk kunnen we na 2018 iets mooiers dan de halo bedenken’

Daan de Geus

Daan de Geus

28 december 2017 11:50

Wolff: ‘Hopelijk kunnen we na 2018 iets mooiers dan de halo bedenken’
Sutton Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt de halo ‘het lelijkste wat ooit op een auto heeft gezeten’, dus de Oostenrijker hoopt dat het hoofdbeschermingssysteem mooier kan worden gemaakt of er een geschikt alternatief wordt gevonden.

Wolff heeft zich er namelijk wel bij neergelegd dat de halo, zoals FIA-president Jean Todt al heeft aangegeven, niet gaat verdwijnen. “Ik zou de halo er persoonlijk het liefst af zagen, maar het dient voor de veiligheid van de coureurs en daar moeten we aan werken”, vertelt hij het Oostenrijkse ORF.

“We kunnen de halo er dus niet zomaar afhalen”, erkent Wolff, die de ring om de cockpit dus het lelijkste vindt wat hij ooit op een auto heeft gezien: “Ik zou zo graag willen dat de halo er wat beter en aantrekkelijker uit zou zien”, verzucht hij.

“Misschien kunnen we voor 2019 of 2020 echter met iets komen dat de coureur beschermt en betere hoofdbescherming biedt, maar er niet zo uitziet”, houdt hij de moed erin dat de Formule 1 – waarin nog wel naar alternatieven zoals een gesloten cockpit of scherm wordt gekeken – op termijn met een geavanceerdere en visueel aantrekkelijke oplossing komt.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton met de halo op zijn auto.

Lees meer over

halo Mercedes Wolff