*

Wolff: ‘Kans van 75 procent dat Hamilton ook na 2020 bij Mercedes blijft’

Laurens Stade

Laurens Stade

2 december 2019 13:00

Wolff: ‘Kans van 75 procent dat Hamilton ook na 2020 bij Mercedes blijft’
Motorsport Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat er een kans is van ’75 procent’ dat Lewis Hamilton ook na 2020 voor Mercedes zal rijden. Wolff zegt daarnaast dat hij ‘openlijk’ heeft gepraat met Hamilton over Ferrari en ‘waar het merk voor staat’, maar hij verwacht dat Mercedes altijd een ‘aantrekkelijke’ optie zal blijven. 

Afgelopen week namen de geruchten toe over een mogelijke overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. Het contract van de Brit loopt eind 2020 af en Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet zich positief uit over de beschikbaarheid van de zesvoudig wereldkampioen in 2021. ”Dat kan ons alleen maar blij maken”, zei de Italiaan tijdens de persconferentie.

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht echter dat Hamilton ook na 2020 voor het Duitse team zal rijden. ”Persoonlijk schat ik in dat er een kans is van 75 procent dat hij zal blijven. Ik ben voor dat getal gegaan omdat ik vanuit het rationele denk en alles in het voordeel lijkt te spreken van een voortzetting tussen beide partijen. Maar er blijft ook nog 25 procent over waar wij geen controle over hebben. We zien dus wel hoe de komende maanden verlopen”, aldus Wolff.

Wolff zegt dat hij ‘openlijk’ heeft gesproken met Hamilton over ‘Ferrari en waar dat merk voor staat’ en gelooft dat Mercedes een aantrekkelijke optie zal blijven voor de Brit. ”Zolang wij een snelle auto en krachtige motor blijven produceren, zullen wij altijd de kans hebben om te bepalen wie er voor ons rijdt. Ik zal proberen om het te laten werken met Lewis, maar het belangrijkste is dat we een goede auto hebben. Dan kunnen we zelf beslissingen nemen”, aldus de Oostenrijker.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Hamilton Mercedes Wolff