Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat de teamstrijd tussen zijn coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg ‘intenser’ wordt door de restricties op radioverkeer.

Met ingang van dit seizoen gelden er meer restricties op de communicatie tussen teams en coureurs. Het ‘coachen’ van coureurs vanuit de pits is immers aan banden gelegd, wat ook betekent dat er minder technische informatie aan de rijders verstrekt mag worden.

Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One Testing, Day One, Barcelona, Spain, Monday 22 February 2016.

Mercedes-teambaas Toto Wolff.

“Het logische gevolg hiervan is dat de coureurs weer in grotere mate zelf beslissingen moeten nemen”, vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff aan Formula1.com, waarbij hij voorspelt dat verdere strijd tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg ‘gegarandeerd’ is. “En die strijd zal nu intenser zijn”, denkt hij eveneens.

Wat Wolff echter wel verwacht, nu de coureurs in 2016 het meer zelf voor het zeggen hebben terwijl ze ‘veel minder informatie krijgen over de banden, strategie en mode waarin ze de motor moeten zetten’, is dat Hamilton en Rosberg het teambelang voorop blijven zetten. “We blijven een team en noch wij, noch de coureurs zullen beslissingen nemen die de reputatie of resultaten van het team in gevaar brengen”, benadrukt de Oostenrijker.