Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft ontkend dat hij Jos Verstappen heeft gebeld om hem te verzoeken zijn zoon te vragen zich niet met het titelduel te bemoeien: “Dat contact was niet meer dan een vriendschappelijk telefoontje.”

Volgens diverse publicaties zouden Mercedes-teambaas Toto Wolff en Jos Verstappen op initiatief van Wolff telefonisch contact hebben gehad met elkaar. Strekking van de mededeling: ‘Max Verstappen kan zich beter niet te expliciet bemoeien met het titelgevecht dat gaande is tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Dat zou niet goed zijn voor zijn reputatie.’

Toto Wolff ontkent niet dat er een telefoontje, waarover Jos Verstappen naar verluidt Red Bull zelf heeft ingelicht, heeft plaatsgevonden, maar beklemtoont dat het hem niet te doen was om Verstappen Jr. op afstand te houden.

“Ik bel en eet wel eens een hapje met Jos en dan hebben we het over bepaalde dingen. Ik hem dit keer geadviseerd wat vaker op het circuit aanwezig te zijn om zijn nog altijd jonge zoon te blijven begeleiden. Ik heb ook gezegd dat het jammer zou zijn als Max Verstappen de boeken in zou gaan als diegene die op onbezonnen wijze de uitkomst van de titelstrijd beïnvloedde. Maar nee, ik heb niet geklaagd, want ik heb geen problemen met Max.”

Vader Jos wenste zelf niet te reageren op de hele kwestie, maar de Red Bull-leiding daarentegen wel. Teambaas Christian Horner geeft aan dat hij verbaasd was toen hij hoorde dat een teambaas met de vader van een coureur uit een ander team belt: “Ik ben zelf in ieder geval niet van plan om de vader van Lewis Hamilton te bellen. Het telefoonnummer van Keke Rosberg heb ik zelfs niet eens!”

“Ik had een dergelijk verzoek misschien nog kunnen begrijpen als Max een achterblijver was, maar wij zijn een directe concurrent van Mercedes en verwachten van onze coureurs dat ze te allen tijde hun uiterste best doen”, vervolgt Horner. “Dit is gewoon een belachelijke situatie. Als Wolff wil dat Hamilton en Rosberg enkel met zijn tweeën strijden, mogen ze wat mij betreft op zondag om 11.00u de baan voor zichzelf reserveren. Dan rijden wij onze race wel gewoon om 14.00u.”