*

Wolff vertrouwt erop dat Mercedes problemen oplost

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Wolff vertrouwt erop dat Mercedes problemen oplost
Sutton Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff is er zeker van dat het Duits-Engelse team de moeilijkheden uit Maleisië te boven zal komen na ‘de beste debrief in vijf jaar’.

De debrief – een soort vergadering na afloop van de race tussen de coureurs, engineers, teamleiding en (in veel gevallen) mensen thuis op de fabriek – is bij elk team vaste prik. Of het nou goed of slecht is gegaan en of er nou een vlucht moet worden gehaald of feest kan worden gevierd, de debrief wordt nooit overgeslagen en altijd uiterst serieus genomen.

Volgens Wolff was de debrief bij Mercedes zondag na de race in Maleisië daarbij ‘de beste in vijf jaar tijd’, ondanks dat het er zo slecht liep. “Want dit zijn juist de momenten waarop je progressie boekt.”

Mercedes legde het in Maleisië af tegen Red Bull, terwijl Ferrari eigenlijk ook sneller was.

Het weekend op Sepang was volgens Wolff ‘pijnlijk’ voor Mercedes, dat met Lewis Hamilton nog wel de pole en een tweede plek pakte, maar worstelde met de pace van haar auto, de snelle maar soms nukkige W08. “Wij hebben met oog op het WK van Ferrari’s pech geprofiteerd, maar ze waren wel sneller. Ze liepen in de race dertig seconden op ons in”, constateert Wolff.

Onder niveau
Dat gezegd hebbende denkt Wolff dat Mercedes de afgelopen twee raceweekends – in Singapore en Maleisië – onder haar gebruikelijke niveau heeft gepresteerd. “Ik zeg dat met alle respect voor de performance van Ferrari en Red Bull, maar dat is voor ons waar wij ons op moeten concentreren.”

“We moeten beter begrijpen waarom we op sommige circuits en onder sommige omstandigheden niet op ons normale niveau zitten”, benadrukt Wolff, nadat Mercedes-coureur Lewis Hamilton ook al beklemtoonde dat Mercedes ‘werk te doen heeft’ aan de auto.

Bottas
Teamgenoot Valtteri Bottas kaartte dat ook aan, al erkende hij ook als coureur een moeilijke periode door te maken doordat het al een tijdje niet lekker loopt bij hem. Net zoals hij erin gelooft dat Mercedes de boel weer op de rit krijgt, denkt Wolff ook dat Bottas zijn seizoen terug op de rails krijgt.

“Ik denk dat hij alleen maar sterker uit deze zware periode zal komen”, stelt de Mercedes-teambaas. “We hebben hem dit jaar immers al sterk zien presteren. Dit is nu een dip, maar niemand bij Mercedes twijfelt aan Valtteri.”

Wolff heeft vertrouwen in Bottas.

Lees meer over

Bottas Mercedes Wolff