Met zijn blik op het WK gericht, neemt Lewis Hamilton genoegen met zijn tweede plek in Maleisië. “Red Bull en Max Verstappen waren vandaag gewoon sterker.”

In de vierde ronde kwam Verstappen binnendoor bij Hamilton, bij bocht één. “Ik had de deur dicht kunnen gooien”, vertelde Hamilton na afloop in de cool down room aan Verstappen, die wist waarom de Brit dat niet deed: “Want jij vecht om het WK.”

Wat het WK betreft heeft Hamilton redelijk goede zaken gedaan op Sepang. Met zijn tweede plek loopt hij zes punten verder uit op Sebastian Vettel, die vierde was. Hamiltons voorsprong is nu 34 punten. “Dit was een hele belangrijke tweede plaats”, weet Hamilton dan ook.

“Veel felicitaties aan Max verder, hij deed het geweldig vandaag”, prijst Hamilton de man naast hem, op de hoogste trede van het erepodium. “Het was een zware race. Max was gewoon sneller”, erkent Hamilton, die de pace van Mercedes op Sepang wel een punt van aandacht noemt. “Ik voel me goed wat het WK betreft, maar we hebben wel duidelijk werk aan de auto te doen, want we hadden de pace niet.”

Bottas kwam niet in het stuk voor op Sepang.

Dat laatste ondervond ook Valtteri Bottas, die op afstand als vijfde finishte, nadat hij er ook in de kwalificatie al niet aan te pas kwam. “Het is een moeilijk weekend geweest. Het grootste probleem was dat ik geen pace had”, vertelt hij BBC Radio 5 Live.

“Hoe harder ik probeerde te gaan, hoe moeilijker het ging. We moeten onze zaakjes op orde krijgen. We weten namelijk dat de snelheid in de auto zit, maar weten het er niet uit te krijgen.”