Mercedes-teambaas Toto Wolff is er bang voor dat zijn team op de lange rechte stukken van het Circuit of the Americas onder vuur komt te liggen van Ferrari: “En je mag Ferrari sowieso niet afschrijven.”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton veroverde zaterdag de poleposition, met Ferrari’s Kimi Räikkönen die bij de start naast hem zal staan op de eerste rij. Hamiltons grote titelrivaal Sebastian Vettel moet door een gridstraf van de vijfde plek komen, maar Wolff rekent zich zeker nog niet rijk.

In de eerste plaats komt dat omdat ‘het verschil gewoon heel klein is’, zo wordt hij geciteerd door de BBC. In de tweede plaats komt dat omdat hij denkt dat Ferrari wel eens in het voordeel kan zijn op de rechte stukken: “Want wij missen daar wat topsnelheid ten opzichte van Ferrari, dus zij zullen ons daar wel aanvallen.”

Lees ook – Top drie verbaasd over verschillen: ‘Niet verwacht dat het zo dicht bij elkaar zou zitten’

Volgens Wolff mag je Ferrari echter ‘sowieso niet afschrijven’. “Want het zit het hele jaar al dicht bij elkaar en dat zal ook tot en met de laatste race zo blijven.” Volgens Wolff moet Mercedes, met Hamilton die dit weekend beslag kan leggen op de rijderstitel, verder gewoon zo goed mogelijk scoren. “En als het hier dan niet lukt, proberen we het volgende week in Mexico gewoon nog een keer.”