Het Mercedes van teambaas Toto Wolff mag dan met een grote update tijdens de tweede wintertest komen, maar volgens Wolff hebben we de echte Red Bull RB13 ook nog niet gezien.

Dat verklaart de Oostenrijker in interview met Formula1.com. Gevraagd naar wat hij van de aanpak van Red Bull vindt om, in tegenstelling tot Mercedes, eerst met een in de basis ‘simpelere’ auto aan het testen te slaan, antwoordt Wolff dat het evident is dat beide teams ’totaal verschillende filosofieën aanhangen’.

“Het draait er uiteindelijk echter om zoveel mogelijk performance uit je auto te halen en of je dit doet aan de hand van een complexe of juist een simpele benadering, doet er op het eind van de dag niet toe.”

“Wat telt is hoe goed je auto is. Wat dat betreft bestaat er bij mij geen twijfel dat de auto die Adrian Newey en Red Bull uiteindelijk naar de races zullen brengen, een auto zal zijn die Red Bull moeilijk te verslaan maakt. Ik veronderstel namelijk dat we de echte 2017-Red Bull nog niet hebben gezien.”

Mercedes-teambaas Wolff denkt dat de Formule 1-wereld de ‘echte’ RB13 van rivaal Red Bull nog niet heeft gezien.

Waar het de prestatie van zijn eigen team tijdens de wintertests aangaat, laat Wolff optekenen dat hij ‘zo tevreden is als je na vier dagen testen kan zijn’. “De eerste indruk is dat we er redelijk op staan, maar dat is ook precies wat het is: een eerste indruk.”

Aan voorspellingen wil Wolff zich op dit moment dan ook niet wagen, ondanks dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton volgens Formula1.com bij wedkantoren veruit favoriet is voor de titel. “Ik denk dat we moeten wachten tot het seizoen begonnen is alvorens voorspellingen te doen over wie wint en verliest.”