*

Wolff: ‘Wehrlein blijft onderdeel van Mercedes F1-team’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 januari 2018 08:57

Wolff: ‘Wehrlein blijft onderdeel van Mercedes F1-team’
Sutton Images

Voormalig Manor- en Sauber-coureur Pascal Wehrlein zit voor 2018 zonder zitje, maar de Duitser blijft sowieso verbonden aan het team van zijn beschermheer Mercedes.

Dat verklaart Mercedes-teambaas Toto Wolff ten overstaan van Autosport. Wolff herhaalt nog maar eens dat hij van mening is dat Wehrlein eigenlijk een racezitje verdient en het jammer vindt dat dat er niet inzit voor 2018, maar geeft ook aan dat er een plek voor Wehrlein is bij Mercedes.

“Hij zal absoluut onderdeel uitmaken van ons team”, zegt Wolff over de coureur die in 2014 en 2015 test- en reserverijder van Mercedes was en die functie behield toen hij in 2016 en 2017 voor Manor en Sauber in de Formule 1 racete.

Of Wehrlein ook in 2018 Mercedes’ test- en reservecoureur wordt, bevestigt Wolff daarbij niet gelijk officieel. Het is verder ook nog niet duidelijk of Wehrlein dit jaar in een andere klasse gaat racen, zoals bijvoorbeeld de DTM, waarin hij in 2015 kampioen werd met Mercedes. “Maar Pascal blijft dus bij ons team horen”, herhaalt en beklemtoont Wolff.

Wehrlein tijdens een test voor Mercedes in 2016.

Lees meer over

Mercedes Wehrlein Wolff