Het oplossen van de problemen van het worstelende Williams is ‘een nieuwe ervaring’ voor technisch directeur Paddy Lowe, die eerder alleen voor topteams heeft gewerkt.

Dat vertelt Lowe aan Formula1.com. “Ik heb het geluk gehad dat ik altijd bij teams heb gewerkt die vooraan of zelfs helemaal aan kop meededen”, zegt de Brit, die eerder voor Mercedes en McLaren werkte, maar ook al eens eerder voor Williams, toen het begin jaren negentig nog een topteam was. Het huidige Williams is dat al echter al lang niet meer en staat dit seizoen zelfs tiende en laatste in het WK.

Lowe geeft zijn ogen goed de kost op de grid.

Gevraagd of dit de meest uitdagende periode uit zijn Formule 1-loopbaan is, antwoordt Lowe dat dit in veel opzichten zo is. “Het is dus ook een nieuwe ervaring voor me. We hebben veel werk te doen om terug te komen waar we horen te staan. Daar komen ook voor mij persoonlijk dus nieuwe uitdagingen bij kijken. Ik leer er echter veel van.”

“Zoals met alles in het leven doe je sommige dingen goed, maar zijn er ook dingen die je achteraf anders zou doen”, zegt Lowe over het werk dat hij sinds begin 2017 heeft verricht bij Williams aan het roer. “Zoals altijd hoop je dan echter dat je leert van de uitdagingen die je op je pad vindt, en de ervaring die je opdoet ervoor zorgt dat je je werk een volgende keer beter kan doen.”