Tom Coronel had uitvoerig getest in de aanloop naar het WTCC-weekend op Monza, maar het bracht hem niet het gewenste resultaat. De BMW-coureur had zijn zinnen gezet op een podiumplaats, maar werd vijfde en vijftiende.

“We hebben er voor gestreden,” stelt Tom Coronel na afloop van de races vast. “Ondanks onze uitgebreide voorbereiding kregen wij de auto niet helemaal optimaal. Waarom kan ik niet zeggen.”

In het eerste deel van de kwalificatie was Coronel nog het snelst van iedereen, maar dat betekende een tiende startplaats voor de tweede race. In de tweede kwalificatie miste Tom Coronel de slipstream van één van de andere BMW-coureurs en kwam niet verder dan een achtste startpositie.

Goede starts in beide races brachten hem in de eerste race een vijfde plaats en in de tweede race gelijk vijf plaatsen winst. Liggend op die vijfde plaats wierp een lekke band hem in de slotronde tien plaatsen terug.

“Jammer, want er had zeker meer ingezeten”, aldus een teleurgestelde Coronel. “Het was wel weer een mooie maar scherpe strijd, waarbij ik wel de nodige tikken kreeg. Ik vrees dat daarbij ook het achterwiel een keer te veel geraakt is.”

Meer video’s van Tom Coronel zijn te bekijken op het YouTube-kanaal: www.youtube.com/tomcoronelracing