Het was flink glibberen, glijden en knokken geblazen, maar Tom Coronel heeft tien punten overgehouden aan het grotendeels verregende WTCC-weekend in Hongarije.

De Nederlandse coureur van ROAL Motorsport pakte de eerste vier punten door in de kwalificatie de tweede startplek te claimen voor race twee, terwijl hij in die race zelf zes punten scoorde met de zevende plek.

Daarvoor, in race één, welke Coronel van P8 begon, zaten punten er niet in door een verkeerde gok met de banden. Coronel ging voor slicks, maar in plaats van dat de baan opdroogde, ging het harder regenen.

“Het was de verkeerde keuze”, geeft hij toe. “Onderweg naar de grid was ik op slicks sneller dan een Volvo op regenbanden en volgens de voorspellingen zou het ook opdrogen, maar het tegenovergestelde gebeurde.”

Coronel, die wat tikken van Tom Chilton en Robert Münnich kreeg, zakte terug tot P13, wat na een late stop voor regenbanden en een check de vijftiende plaats aan de finish werd.

“We hebben de regenbanden omgedaan om te kijken of de balans daarop goed was, wat zo bleek”, legt Coronel uit, zich verheugend op de start van P2 in race twee: “Op regenbanden nu, want het is nog nat. Het podium is het doel.”

2016 EVENT: Race of Hungary TRACK: Hungaroring Race Track TEAM: Roal Motorsport CAR: Chevrolet Cruze RML TC1 DRIVER: Tom Coronel

Het was glibberen en glijden op de natte Hungaroring.

Uiteindelijk blijkt dat niet haalbaar en eindigt Coronel als zevende, onder meer na een potje duwen en driften met Honda-rijder Norbert Michelisz tijdens een race waarin het wederom glibberen en glijden is.

“Het was een moeilijke race, heel moeilijk zelfs”, verhaalt Coronel. “Het deed me denken aan Bambi, als ‘ie probeert op het ijs te staan en alleen maar wankelt. Er was totaal geen grip.”

“Als je een fout maakte, was het glijden geblazen, maar het was wel echt racen”, geniet de Chevrolet-rijder na. “Ik heb leuke gevechten gehad met Nick Catsburg en Chilton, al werd ik bij de start ook flink geduwd.”

“Rob Huff begon er volgens mij mee en daarna kreeg ik twee keer een zet van Mehdi Bennani. Ze duwen je gewoon van de baan. Niet fijn, maar de race was verder prima en vermakelijk.”

Met de tien punten die hij meeneemt van de Hungaroring, staat Coronel nu dertiende in de stand, die wordt aangevoerd door Citroëns titelverdediger José María López, die de tweede race in Hongarije ook won.

De eerste race werd gewonnen door Mehdi Bennani, terwijl de Nederlandse Lada-coureur Nick Catsburg daarin als derde finishte. In race twee was Catsburg dertiende. In het WK staat Catsburg zevende.