*

Wurz treedt in Brazilië op als driver steward

Daan de Geus

Daan de Geus

23 november 2011 14:20

Wurz treedt in Brazilië op als driver steward
Formule1

Voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz zal tijdens de seizoensfinale in Brazilië de honneurs waarnemen en de stewards bijstaan als driver steward.

Wurz maakt de cirkel daarmee mooi rond, want hij was tijdens de seizoensopener in Australië ook al actief als driver steward en neemt deze taak nu voor de tweede keer dit jaar op zich en de vierde keer in totaal, nadat hij in 2010 ook al twee keer als driver steward optrad.

Wurz – die zich namens de FIA Academy ook actief inzet voor veiligheid tijdens het racen – is inmiddels 37 en reed zelf 69 Grands Prix, met als beste resultaat drie derde plaatsen. In totaal verzamelde Wurz 45 punten.

De Oostenrijker maakte in 1997 als vervanger van zijn landgenoot Gerhard Berger zijn debuut bij Benetton, waarvoor hij vervolgens tot en met 2000 uitkwam. Daarna ging hij vijf seizoenen lang aan de slag als testrijder voor McLaren, waarvoor hij in 2005 één race reed als vervanger van Juan-Pablo Montoya, waarin hij als derde eindigde.

In 2006 vertrok Wurz vervolgens naar het team van Williams, waar hij een jaar later zijn comeback maakte als racecoureur. Hij verzamelde in dat seizoen dertien punten en stond in Canada op het podium.

Na de voorlaatste race van het 2007, in China, hield Wurz het voor gezien wat het rijden van Grands Prix betreft. In 2008 was hij nog wel testcoureur voor Honda. Sindsdien heeft Wurz zich op de langeafstandsracerij gericht. In 2009 won hij de 24 Uur van Le Mans, iets wat hij daarvoor – voor zijn Formule 1-debuut – ook al in 1996 voor elkaar had gekregen.