De jaarlijkse Young Driver Test wordt dit jaar op Silverstone gehouden in de periode tussen de Grands Prix van Duitsland en Hongarije, van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 juli.

Vorig jaar testte de teams op verschillende tijdstippen op verschillende locaties. Omdat diverse teams de slotfase van het seizoen te vol vonden en zij hun personeel niet te veel wilden belasten, stuurden zij hun ’talenten’ in de relatief rustige zomerperiode de baan op. Zo waren naast er de gebruikelijke sessie in Abu Dhabi ook rookietests in Magny-Cours en op Silverstone. 

Dit jaar houden alle teams weer een gezamelijke test, waarbij is gekozen voor de baan, waar ook de Grand Prix van Engeland wordt gehouden. Wie de bolides tijdens het evenement gaan besturen is bij vrijwel alle teams nog niet bekend. Alleen Tio Ellinas is bevestigd voor Marussia als beloning voor zijn koppositie in het GP3-kampioenschap. Hij voert vandaag tevens een rechtelijntest uit voor het team op het vliegveld in Kemble.

Naar alle waarschijnlijkheid zal ook Sergio Canamasas tijdens de test rijden. Hij zal uitkomen voor het team van Caterham. Momenteel is de Spanjaard voor dat team actief in de GP2. Van de acht races finishte hij er zeven. Er zat echter geen enkele puntenfinish bij. Bij Williams hoopt Susie Wolff een kans te krijgen tijdens de test.

Foto: Tio Ellinas voert de rechtelijntest voor Marussia uit.