McLaren zou Fernando Alonso graag tijdens de wintertests al terug achter het stuur hebben om haar 2019-auto te evalueren. “We hebben er al over gehad”, zegt topman Zak Brown.

Diezelfde Brown vertelt aan Autosport dat er gedurende de winter ‘verder over gesproken wordt’ om Alonso (37) tijdens de wintertest in te zetten. In totaal staan er acht wintertestdagen op het programma in het Spaanse Barcelona (van 18 1/m 21 februari en van 26 februari t/m 1 maart) en McLaren zou Alonso graag wat testtijd geven.

Lees ook: Alonso verlaat de Formule 1: ‘Ik ben toe aan een nieuw avontuur’

“We moeten nog kijken hoe ons programma er precies uit komt te zien, maar het zou geweldig zijn om een coureur met zijn ervaring in de auto te hebben”, erkent Brown, die echter benadrukt dat dit natuurlijk niet ten koste moet gaan van McLarens vaste 2019-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris. “We moeten er uiteraard wel voor zorgen dat zij genoeg tijd achter het stuur krijgen, dus er staat nog niks vast.”

Alonso en Sainz, die zijn landgenoot als zijn mentor ziet.

Sainz en Norris vinden het best
Alonso’s landgenoot Sainz vertelde eerder aan Spaanse media dat hij het prima zou vinden als Alonso McLarens 2019-auto test. “Ik denk dat het alleen maar positief is voor het team, daarom wordt het nu ook overwogen. Fernando is natuurlijk toch degene die de McLarens van de laatste jaren het beste kent.”

Waar Sainz op vier seizoenen aan Formule 1-ervaring kan bogen, is Norris een nieuwkomer. Ook de jonge Brit denkt echter dat McLaren er alleen maar bij gebaat is als Alonso voor het team gaat testen, omdat de tweevoudig wereldkampioen (die goed is voor 311 Grand Prix-starts) waardevolle feedback kan geven.

De kans is groot dat we Alonso in 2019 bij een aantal races aan de pitmuur zien bij McLaren.

Alonso aan de pitmuur?
Hoewel nog niet vast staat in welke mate Alonso volgend jaar bij McLaren betrokken blijft, vertelt Brown aan Racer.com dat het hem zeer zou verbazen als Alonso – los van het eventuele testen van de auto – volgend jaar niet bij een aantal races bij McLaren te zien is ‘om ons bij te staan met zijn expertise’.

Brown benadrukt daarbij dat een eventuele rol van Alonso bij McLaren de positie van de twee vaste coureurs niet zal ondermijnen. Wat in elk geval al vaststaat is dat Alonso volgend jaar in het WEC uitkomt voor Toyota en voor McLaren meedoet aan de Indy 500. In april begint hij waarschijnlijk met testen voor McLarens Indycar-team.

Lees ook: Alonso rijdt in 2019 Indy 500 namens McLaren