*

Zo was… Azerbeidzjan 2017

Daan de Geus

Daan de Geus

25 april 2018 14:00

Zo was… Azerbeidzjan 2017
Peter van Egmond

In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van Azerbeidzjan is dit seizoen als vierde aan de beurt. In 2017 werd de race dichter op de zomer gehouden, en ging het er heet aan toe!

Kicking up some dirt: op het stratencircuit in de hoofdstad van Azerbeidzjan is het vrijdagochtend nog zoeken naar grip. © Peter van Egmond.

Een foutje is gauw gemaakt in de snelle straten en steegjes van Bakoe, leert ook Verstappen met een slippertje in de muur. Hij eindigt de vrijdag wel op P1. © Peter van Egmond.

Het loopt in de trainingen en kwalificatie niet voor Vettel. Met P4 op zaterdag heeft hij flink wat te overpeinzen voor zondag. © 2017 Peter van Egmond.

Verstappen staat de pers na de kwalificatie te woord. Na zijn vroege uitvalbeurt met pech in de race (hij lag vierde en had kunnen winnen) vertrekt hij zonder wat te zeggen. © Peter van Egmond.

Bij de start raken de Finnen Bottas en Räikkönen elkaar. Ze lopen schade op en vallen ver terug. © Sutton Images.

Vlak voor het onder de safetycar mis gaat tussen Vettel en Hamilton. Na een vermeende brake test van Hamilton, rijdt Vettel zomaar tegen hem aan! © Sutton Images.

Na verbale ruzie in Canada, raakt het Force India-duo echt ‘slaags’ in Bakoe. Pérez ziet een podiumplek verdwijnen en valt uit. Ocon wordt nog zesde. © Sutton Images.

Na drie safetycarfases, gaat de rode vlag uit en wordt de race stilgelegd. © Sutton Images.

Zitten en wachten: Vettel maakt zich op voor de herstart, maar krijgt vlak daarna een tien tellen stop-and-go voor zijn bewuste botsing met Hamilton. © Sutton Images.

Drie-in-één: Ricciardo pakt na de herstart in de eerste bocht drie tegenstanders met één actie, en een beetje rook. Het blijkt bepalend in zijn uiteindelijke zegetocht. © Sutton Images.

Een losse headrest blijkt een hoofdpijndossier voor Hamilton. Er is een (kostbare) pitstop nodig om deze vast te zetten. Hij finisht zo achter Vettel als vijfde. © Peter van Egmond.

Op de streep: Bottas’ inhaalrace brengt hem bij het vallen van de vlag nog nét – met 0.105 seconde – de tweede plek. © Peter van Egmond.

Reden om te lachen voor winnaar Ricciardo en de nummer drie Stroll, de rookie die zijn eerste podium pakt. © Peter van Egmond.