In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. Deze keer gaat het over de race die dit jaar als tweede aan de beurt is, maar in 2017 nog als derde op de kalender stond: de Grand Prix van Bahrein!

Donderdag media-dag, niet iedereen heeft er altijd even veel zin in… © Peter van Egmond.

De stoïcijnse Iceman Kimi Räikkönen is niet bepaald een roepende in de woestijn, maar loopt na pech in de training wel alleen de ondergaande zon tegemoet. © Sutton Images.

Schitterende schemering: drie dagen vaste prik in Bahrein. © Peter van Egmond.

Na de trainingen bijpraten met Olav Mol. Vaste prik, maar in Bahrein kan Max Verstappen het lekker butien op een bankje doen. © Peter van Egmond.

De man van het moment staat in het midden: Valtteri Bottas pakt in Bahrein de eerste pole uit zijn Formule 1-loopbaan. © Sutton Images.

Focus voor de start bij Verstappen. Hij begint van P6 na een lastige kwalificatie, waarin hij in zijn opwarmronde last had van Felipe Massa. © Sutton Images.

Go, go, go! Bottas ligt nog op kop bij de start, maar teamgenoot Lewis Hamilton, de Ferrari’s en Red Bulls zetten hem al snel onder druk. © Sutton Images.

“No brakes!”, klinkt het over de radio als Verstappen na elf ronden naast de baan staat. “Enorm jammer”, zegt hij, na een geweldige start, waarna hij op het podium hoopte. © Sutton Images.

Een dure rekenfout van Carlos Sainz, hij wil als hij de pits uitkomt gelijk Lance Stroll pakken, het slachtoffer van Sainz’ verkeerde inschatting. Het betekent een safetycar. © Sutton Images.

Oponthoud achter teamgenoot Bottas, een trage stop onder de safetycar en vijf tellen straf voor het ophouden van Red Bulls Daniel Ricciardo in de pits remmen Hamilton af in Bahrein. © Sutton Images.

Een fel gevecht tussen Renault Jolyon Palmer en McLarens Fernando Alonso, die twee ronden voor het eind moet opgeven. Om de punten ging het toch niet. © Sutton Images.

Ferrari-kopman Sebastian Vettel eindigt voor het Mercedes-duo en wint z’n tweede race van het jaar. © Sutton Images.