*

Zo was… Engeland 2017

Redactie

Redactie

4 juli 2018 14:00

Zo was… Engeland 2017
Sutton Images

In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van Engeland was vorig jaar een prooi voor local hero Lewis Hamilton, die domineerde. Achter hem ging het er soms echter heet aan toe.

Het raceweekend op Silverstone begint zoals wel vaker met onbestemd weer. Foto: Sutton Images.

De kwalificatie begint nat, met intermediates al snel de beste keuze in Q1. Het droogt daarna wel weer snel op.

In de openingsronde is het vrijworstelen tussen Max Verstappen en de Ferrari’s. De Nederlander klopt Sebastian Vettel, maar Kimi Räikkönen speert achter polesitter Lewis Hamilton aan. Foto: Peter van Egmond.

“Wil hij botsautootje spelen ofzo?”, vraagt Verstappen zich hardop af tijdens zijn harde duel met Vettel in het begin. Vettel heeft de pitstops nodig om er langs te komen. Foto: Sutton Images.

Voor McLaren, in 2017 nog met Honda-motor, is de thuisrace een pijnlijke en puntloze exercitie. Fernando Alonso valt uit, Stoffel Vandoorne wordt elfde. Foto: Sutton Images.

Niet alleen Verstappen knokt hard, teamgenoot Daniel Ricciardo ook. Na pech in de kwalificatie start hij als negentiende. Hij finisht als vijfde, mede dankzij enkele klassieke Ricciardo-inhaalacties. Foto: Sutton Images.

Valtteri Bottas rijdt, wegens een gridstraf, ook een inhaalrace. Gestart van P9 weet de Fin de tweede plek nog te claimen. Foto: Sutton Images.

Vettel én Räikkönen hebben in de slotronden last van lekke banden. Räikkönen wordt nog derde. Vettel zakt na een lange ronde hobbelen en pitstop van de vierde naar de zevende plek. Foto: Sutton Images.

Gemenge gevoelens bij Verstappen, met P4. Hij maakt uit voorzorg een late pitstop. Zonder had hij misschien het podium nog gehaald, maar hij snapt ook dat het team er verstandig aan deed. Foto: Peter van Egmond.

Handjes in de lucht en op de handen: Hamilton viert zijn zege – zijn vijfde in Engeland – als de rockster die hij er is. Foto: Sutton Images.