In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van Monaco is altijd goed voor mooie plaatjes en er gebeurde in 2017 ook weer meer dan genoeg in de statige Stadstaat waar glamour en actie elkaar altijd afwisselen.

Voor één keer terug: Jenson Button vervangt bij McLaren Fernando Alonso, die de Indy 500 rijdt. Button finisht zijn laatste race niet na een botsing met Pascal Wehrlein. ©Sutton Images.

Vuurwerk! Alsof de plaatjes in Monaco nog niet mooi genoeg zijn, zorgt het hobbelige oppervlak voor de nodige vonken. ©Peter van Egmond.

Er is genoeg om voor te juichen in Monte Carlo. ©Sutton Images.

Concentratie vereist, ook met al dat moois op de achtergrond. Sebastian Vettel snelt naar P2 in de kwalificatie, achter Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen. ©Peter van Egmond.

Iets zegt ons dat Wehrlein hier in elk geval één regel overtreedt… ©Peter van Egmond.

Lance Stroll is tot de benenwagen gedwongen na een crash in de training. De Canadees blijft de rest van het weekend in wandeltempo steken. ©Sutton Images.

Concentratie voor de race bij Max Verstappen. Doordat de ‘undercut’ daarin averechts werkt, ziet hij de kans op een podium vervliegen en finisht als vijfde. Hij is daarna niet happy. ©Sutton Images.

Grid girls, vorig jaar mocht het nog. Inmiddels zijn ze ook in Monaco onderdeel van de (rijke) autosporthistorie. ©Peter van Egmond.

Optocht: de Ferrari’s leiden na de start de dans door Monte Carlo’s smalle straten. ©Sutton Images.

Een zeldzaam off-weekend van Mercedes. Valtteri Bottas eindigt buiten het podium als vierde, Lewis Hamilton wordt slechts zevende. ©Peter van Egmond.

The Iceman heeft geen poker face: Räikkönen baalt. Hij vertrekt van pole en ligt lang op kop, maar een latere stop en geweldige in-ronde van Vettel helpen de Duitser er langs. ©Sutton Images.