In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van Rusland werd in 2017 gewonnen door Valtteri Bottas, die na een bliksemstart de leiding greep en niet meer afstond. De Mercedes-coureur behaalde zo de eerste overwinning uit zijn Formule 1-loopbaan.

De Russische GP vindt in 2017 daags na het ongeluk van Billy Monger plaats. Teams en coureurs steunen hem met de hashtag #BillyWhizz. © Sutton Images.

 

Voor Max Verstappen begint het weekend met tegenslag. Zijn Red Bull valt stil tijdens de tweede vrije training. © Sutton Images.

Ferrari zet de toon in Rusland: Sebastian Vettel rijdt op zaterdag naar poleposition. © Sutton Images.

Teamgenoot Kimi Räikkönen mag naast Vettel beginnen op de eerste startrij. © Peter van Egmond.

Voor Fernando Alonso is Rusland 2017 een weekend om te vergeten. Zijn McLaren valt al stil in de opwarmronde, waardoor hij de race niet kan starten. © Sutton Images.

Spektakel in bocht één. Jolyon Palmer en Romain Grosjean komen met elkaar in aanraking, waarbij Grosjean gelanceerd wordt. Beide coureurs vallen uit. © Peter van Egmond.

Vettel dringt aan bij Bottas in de slotfase, maar komt hem niet voorbij. © Peter van Egmond.

Dus mag Bottas het podium op, waar hij volgens goed gebruik gefeliciteerd wordt door de Russische president Vladimir Poetin. © Peter van Egmond.

Steun voor Daniil Kyvat die in Rusland zijn thuisrace rijdt. Kvyat kan geen potten breken en finisht als twaalfde. © Sutton Images.

Max Verstappen finisht als vijfde in Rusland, zijn beste resultaat tot nu toe in die Grand Prix. © Peter van Egmond.

 

Valtteri Bottas: voor het allereerst op eenzame hoogte. © Sutton Images.