René Lammers, de zoon van voormalig F1-coureur Jan Lammers, is kampioen geworden in het Europese kartkampioenschap. De vijftienjarige Nederlander was al vrijwel zeker van de overwinning, maar deed daar in de laatste race nog een schepje bovenop. 

De finale van het kampioenschap werd verreden in het Italiaanse Cremona. Lammers stond voorafgaand aan de race al op kop in het kampioenschap met zes punten voorsprong. Tenzij de Nederlander gediskwalificeerd zou worden, was hij al praktisch zeker van de titel. Tijdens de heats voorafgaand aan de race verzekerde Lammers zich al van 25 extra punten. Met een startpositie van P2 stond Lammers er goed voor in de race.

Lees hier: Kartvaders Lammers, Bleekemolen en Coronel over de dromen van hun kinderen

Tijdens de race kwam er een code slow, waardoor Lammers twee plekken terugzakte. Vanaf daar reed de Nederlander voorzichtig en zelfbehoudend, waardoor hij als vierde uiteindelijk de finish bereikte. Het was voldoende om de titel veilig te stellen. 

De categorie waarin Lammers nu de titel heeft veroverd wordt gezien als een van de hoogste niveaus van karten. Veel coureurs die daarin winnen, maken de overstap naar raceauto’s. Onder de voormalige kampioenen bevinden zich onder andere Lando Norris, George Russell, Sebastian Vettel en Max Verstappen

De Grand Prix van Nederland komt eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Pre-order alvast jouw exemplaar van de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij op 3 augustus verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!