In een poging zich te kwalificeren voor de Formule ADAC-race op Zandvoort is Beitske Visser hard gecrasht. De 17-jarige Visser moet vannacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Beitske Visser is bezig aan haar eerste autosportseizoen. Tijdens het eerste raceweekend in Oschersleben liet ze al veelbelovende resultaten zien. Ze keek dan ook uit naar de race op Zandvoort.

Nadat ze gisteren in de vrije training al de pech had dat haar motor na slechts een halve ronde de geest gaf, ging het vandaag helemaal mis.

Visser schoot in de Audi S-bocht rechtdoor waardoor ze hard en frontaal in de bandenstapels terecht kwam. Het lukte de 17-jarige niet om zelfstandig uit de auto komen. Na een controle in het medisch centrum op het circuit werd ze vervolgens naar het ziekenhuis in Haarlem gebracht.

Via Twitter laat ze weten: Huge crash in qualy… Crashed in the tyres without brakes… Have to stay the night in hospital.. Nothing is broken but cant really move..

Via de telefoon vertelt ze aan Formule 1 wat er is gebeurd. “Ik kwam op de Audi S-bocht af en toen ik wilde remmen, gebeurde er niets, waardoor ik rechtdoor schoot.” Nadat haar auto in de banden tot stilstand was gekomen, besloot ze te wachten op hulp. “Ik had te veel pijn en kon niet zelf uit de wagen klimmen.”

Op de vraag of ze nu nog pijn heeft, zegt ze: “Ik zit onder de pijnstilling.” Hoewel botbreuken en een hersenschudding inmiddels uitgesloten zijn, moet er nog wel inwendig onderzoek plaats vinden. Om die reden moet ze ook ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Visser baalt: “Dit is niet leuk. Ik was namelijk echt heel snel.”

Update: Beitske heeft via twitter laten weten morgen gewoon aan de start te staan.

Meer weten over dit grote talent? In de huidige editie van Formule 1 staat een uitgebreid interview met Visser.