Marussia-testrijder Maria de Villota is ernstig gewond geraakt na een botsing bij een rechtelijntest op het vliegveld van Duxford. Ze botste achterop een vrachtwagen van het team.

Chris Mann, verslaggever van BBC Cambridgeshire was getuige van het ongeluk. Hij zegt dat De Villota net een run had voltooid toen de auto plotseling versnelde en tegen het laadplatform van de teamtruck knalde. Dat gebeurde op relatief lage snelheid, maar volgens Mann ving de helm een groot deel van de klap op. 

Het team heeft inmiddels een officiële mededeling gedaan over het ongeluk. “Rond 9.15 uur lokale tijd heeft Marussia F1 Team’s testcoureur Maria De Villota een ongeluk gehad in de MR-01 op Duxford Airfield, waar ze voor het eerst met de auto testte. Het ongeluk gebeurde aan het eind van haar eerste installatieronde. Ze raakte een supporttruck van het team.”

Marussia geeft verder aan dat De Villota inmiddels naar het ziekenhuis is gebracht. Zodra haar conditie is vastgesteld, zal daarover meer worden gemeld. Een woordvoerder van de ambulancedienst sprak van ‘levensbedreigende verwondingen’. Volgens de laatste berichten heeft ze wonden aan hoofd en gezicht, maar is haar toestand inmiddels stabiel. Rond 16.15 uur heeft Marussia gemeld dat De Villota bij bewustzijn is. 

De BBC heeft een foto van het ongeluk geplaatst op Twitter