#Formule 1 nr. 10 is uit!

28-06-2012 | Door: Redactie
Fernando Alonso noemde zijn zege in Valencia de mooiste uit zijn carrière. Het was in ieder geval de mooiste Grand Prix op het stratencircuit in de Spaanse havenstad. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, dat tevens een gratis toegangskaart voor de Masters of F3 bevat.

Verder komen onder meer Michael Schumacher, Kamui Kobayashi, Eric Boullier en Ben Pon aan het woord en blikken we terug op de 24 Uur van Le Mans en de memorabele Britse Grand Prix van 1986. Plus nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

‘Uitvallen is zo erg niet’
Michael Schumacher heeft het niet eenvoudig. De prestaties van de zevenvoudig wereldkampioen liggen sinds zijn terugkeer onder een vergrootglas en tot Valencia zegen die prestaties er niet best uit. Toch blijft hij positief, zeker na zijn eerste podium.

Teambaas nieuwe stijl
Nadat het seizoen 2011 uitdraaide op een teleurstelling, staat Lotus er dit jaar een stuk beter voor. Teambaas Eric Boullier waakt echter voor gemakzucht. “Vorig jaar begonnen we ook goed, maar met een handvol goede races ben je nog geen topteam.”

Fernando’s mooiste
Met de zege van Fernando Alonso in Valencia is de reeks beëindigd. Geen achtste winnaar in evenzoveel races, maar dat kan de pret niet drukken. Want op het o zo saaie stratencircuit van Valencia zien we een race waarbij, naast Alonso, de toeschouwers winnaars zijn.

Aanvallende middenvelder
Kamui Kobayashi rijdt dit seizoen met nummer 14, het nummer dat in Nederland onlosmakelijk verbonden is met Johan Cruijff. De Japanse coureur heeft meer gemeen met de topvoetballer van weleer dan je zou verwachten. Zo hebben ze allebei een creatieve geest, onuitputtelijke aanvalslust en een eigenzinnige visie op hun sport.

Goede wijn behoeft geen krans
Liever dan aan zijn ene Grand Prix wordt Ben Pon herinnerd aan zijn successen voor Porsche in de sportwagens. Al liggen ook die in een ver verleden. “Het is altijd een hobby geweest. Eén waar ik vrij goed in was, maar desalniettemin een hobby.”

Nummers online bestellen? Ga naar www.formule1.nl/edities

 


Tags: magazine
REACTIES