De Grand Prix van Singapore stond wederom garant voor spektakel. Michael Schumacher en Narain Karthikeyan gingen opzichtig in de fout in de nauwe straatjes in het stadstaatje. Sebastian Vettel gloreerde net als vorig jaar en is nu weer helemaal terug in de titelstrijd. Fernando Alonso haalt het maximale uit zijn Ferrari, wordt opnieuw derde en heeft een voorsprong van 29 punten met nog zes races te gaan.

Lees alles over de laatste ontwikkelingen in het nieuwe nummer van Formule 1, dat weer bomvol zit met nieuws, achtergronden, interviews en natuurlijk de mooiste foto’s.

Happy bij Lotus

Met een chagrijnig gezicht de tweede prijs in ontvangst nemen, omdat hij liever wint: dat kan alleen Kimi Räikkönen. En zo heeft hij wel meer eigenaardigheden. Lotus gaat daar ver in mee en dus treffen we een coureur die op het eerste gezicht geen spat is veranderd, maar anno 2012 een blij en tevreden mens is.

Vettel wint de marathon

In korte tijd heeft de Grand Prix van Singapore naam gemaakt. Dat de nachtrace nog zeker vijf jaar op de kalender blijft, doet Vettel waarschijnlijk meer plezier dan wie ook. De Red Bull-coureur wint voor de tweede maal op rij op het unieke stratencircuit.

Lewis 2.0?

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh noemt Nyck de Vries nu al een potentiële Formule 1-kampioen, een uitspraak waar de jongeling i kwestie niet wakker van ligt. Stalen zenuwen? Nee hoor, de Nerlandse coureur laat zich gewoon niet gek maken.

Geen gelukkig huwelijk

In de Amerikaanse racerij kan het wel, maar in Europa wil het niet vlotten met vrouwelijke coureurs. De vooroordelen zijn niet van de lucht. Dat bleek wel na de zware crash van Marussia-testcoureur Maria de Villota begin juli. Ook Williams heeft een vrouwelijke testcoureur in Susie Wolff. Zij hoopt in de voetsporen te treden van vijf ‘coureuses’ die de Formule 1 ooit gehaald hebben. Al was het maar voor even. Een overzicht.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/