Donkere tijden voor de autosport in de Benelux. Jos Verstappen heeft privéproblemen en Jérôme D’Ambrosio zit zonder werk. De Franse racerij zit daarentegen weer in de lift. Maar liefst drie Fransen staan er dit jaar op de Formule 1-startgrid. Lees er meer over in Formule 1.

 

Jos Verstappen in de problemen

Jos Verstappen heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Hij zit sinds 4 januari in voorlopige hechtenis in het huis van bewaring in Roermond op verdenking van poging tot doodslag. Een voortzetting van zijn racecarrière lijkt verder weg dan ooit.

 

Na de desillusie komt de hoop

Jérôme D’Ambrosio is verliefd op de Formule 1, maar de liefde bleek niet wederzijds: na een jaar werd hij door Virgin aan de kant gezet. De Belg is vastbesloten te laten zien dat hij thuishoort op het hoogste niveau.

 

Franse renaissance

Met 67 coureurs, onder wie 12 Grand Prix-winnaars en een viervoudig wereldkampioen, is Frankrijk een van de hofleveranciers van de Formule 1. De succesjaren zijn inmiddels lang vervlogen, maar dit jaar levert La France de Formule 1 weer nieuw bloed. Lees hoe Frankrijk een hoofdrol kreeg in de Formule 1, die verloor en – wie weet – nu op de terugweg is.

 

Het spel & De knikkers

Naar verwachting wordt 2012 in de F1 een politiek beladen jaar. Gemarchandeer over regels, de racekalender en recettes gaan zonder twijfel een hoofdrol spelen. Maar wie gaan daar eigenlijk over? Formule 1 zet op een rij wie de regelgevers, beleidsbepalers en investeerders zijn die de Formule 1 besturen vanuit de paddock, vanachter een bureau of de onderhandelingstafel. Hoe ver reikt de invloed van deze sportbobo’s?

 

Icoon zwaait af

Na 34 jaar in dienst van Williams, heeft Patrick Head de Formule 1 verlaten. Daarmee verliest de sport een waar icoon en Frank Williams in trouwste kompaan. “Ik zag er het nu niet van in om steeds van team te wisselen.”