Kimi Räikkönen neemt aan het eind van volgend seizoen afscheid van Ferrari, en mogelijk de Formule 1. De Fin heeft geen plannen om zijn contract dat eind 2015 afloopt te verlegen, of op zoek te gaan naar een ander team.

Räikkönen keerde in 2012 terug in de Formule 1 na twee jaar in het World Rally Championship te hebben doorgebracht. Afgelopen winter verruilde hij Lotus voor Ferrari, waar hij voor twee jaar tekende. Een langer verblijf noemt Räikkönen onwaarschijnlijk. “Als mijn contract afloopt, stop ik er waarschijnlijk mee”, aldus de Fin. 

Wat hij wel gaat doen, weet Räikkönen nog niet. Hij liet onlangs wel weten graag eens een poging te willen wagen in rallycross en zou ook graag aan de 24 Uur van Le Mans deelnemen. Een terugkeer naar de rallysport is ook niet uitgesloten. Het liefst zou Räikkönen verschillende disciplines combineren.  

“Het kan geen kwaad om van alles uit te proberen”, meent Räikkönen. “Het kan alleen maar helpen. Maar de teams zijn bang dat we geblesseerd raken. Daarom kon ik in het verleden bij Ferrari geen rally’s rijden. Het zou leuk zijn als dat wel zou kunnen, zowel voor de coureurs als de fans. Dat heeft echter geen invloed op mijn beslissing om wel of niet in de Formule 1 te blijven.”