Bruno Senna noteerde vanmiddag de derde tijd. Dat komt niet vaak voor. Niet zo vreemd dus, dat de Braziliaan tevreden is met de start van zijn weekend.

Hij moest de eerste training nog aan de zijlijn toekijken omdat Valtteri Bottas in zijn auto mocht rijden. Veel leek dat dus niet uit te maken. “Het was een goede middag om de omstandigheden aan te voelen en om te beoordelen hoe de banden het deden”, aldus Senna. “De auto gedroeg zich goed maar we moeten blijven werken.”

“De auto heeft hier mogelijkheden. Ik ben daarom blij aan de vooravond van de kwalificatie”, besluit de Braziliaan. Zijn vervanger in de ochtend, Bottas, hield vandaag zijn auto wél heel. “Dit was een goede eerste sessie voor ons”, aldus de tweevoudig F3 Masters-winnaar. “Het was droog dus we konden ons programma moeiteloos volbrengen.”

“De auto voelde goed en we konden tijdens de training de wagen sneller maken. Er waren daarna nog dingen die minutieus moesten worden aangepast maar het was een goede ochtend”, besluit Bottas.

Pastor Maldonado reed vandaag 49 ronden. “Het was een drukke dag omdat we een aantal dingen moesten doen om keuzes te kunnen maken voor de te kiezen richting voor de rest van het weekend”, meende de Williams-coureur. “We konden niet al onze lange runs volbrengen vanwege de regen dus het is lastig te zeggen waar we staan.”

“Ik heb vertrouwen in het weekend maar we moeten morgen in de ochtendtraining nog wat werk doen zodat we sneller zijn in de kwalificatie”, besloot de Venezolaan.