Max Verstappen is blij met waar hij staat, maar hoopt binnen enkele jaren in een auto te zitten waarmee hij om overwinningen kan strijden. Op dit moment voelt hij zich echter gelukkig bij Toro Rosso.

Ondanks zijn stormachtige ontwikkeling, oefent Verstappen nog geduld uit. “Met twee vierde plaatsen ben ik dichtbij het podium gekomen en dan wil je er natuurlijk op komen te staan”, verklaart hij. “Maar ik moet nog veel leren en zit momenteel goed op mijn plaats. Hopelijk kan ik binnen een paar jaar om zeges strijden. Dat wil iedereen natuurlijk.”

Verstappen zegt behoorlijk tevreden te zijn over hoe zijn debuutjaar in de Formule 1 is uitgepakt. “Met name in de kwalificatie heb ik veel vooruitgang geboekt. Dat is grotendeels een kwestie van ervaring. Ook heeft het team me daar goed bij geholpen. Ik ben nog erg jong en heb dus veel te leren, dat had ik ook niet anders verwacht.” 

“Ik heb me op alle fronten verbeterd”, vervolgt Verstappen. “De ruwe snelheid was er wel. Anders zou ik ook niet na één jaar in de autosport naar de Formule 1 zijn gepromoveerd. Maar op alle andere gebieden heb ik me moeten ontwikkelen. Volgens mij heb ik dat best goed gedaan.”

Verstappen voelt zich prettig bij Toro Rosso. “Het is ook een relatief jong team met grote ambities”, verklaart hij. “Het sterkste punt van het team is de sfeer. Misschien is dat iets Italiaans, want in de karting heb ik dat ook al ervaren. En wanneer je je als coureur op je gemak voelt in een team, is dat ook bevorderlijk voor je prestaties. Zwakke punten zijn er niet echt, al is het duidelijk dat we wat topsnelheid tekort komen.”