Max Verstappen heeft zijn vuurdoop in de Formule 1 met verve doorstaan. In zijn eerste vrije training voltooide hij 22 ronden en kwam tot de twaalfde plaats.

Verstappen gaf slechts vier tienden toe op zijn teamgenoot bij Toro Rosso, Daniil Kvyat die als tiende eindigde. En dat terwijl het Verstappen meer te doen was om kilometers maken en ervaring opdoen, dan pure snelheid. De debutant voltooide 22 ronden, maar toch verliep niet alles even soepel. 

Een motorprobleem dwong hem tien minuten voor tijd zijn auto aan de kant te zetten. Aan het begin van de sessie ging een test om tijdens de installatieronde een constante snelheid aan te houden in de derde versnelling niet helemaal goed. Maar Verstappen liet zich er niet door van de wijs brengen. 

Volgende week keert Verstappen weer even terug naar de Formule 3, maar bij de Grand Prix van Amerika zal hij opnieuw in actie komen tijdens de eerste vrije training. Op deze manier bereidt Toro Rosso hem voor op zijn debuutseizoen in 2015. De net 17 jaar geworden Verstappen is de jongste coureur ooit in de Formule 1.