McLaren-reserve Stoffel Vandoorne heeft een goed gevoel over zijn kansen op een Formule 1-zitje voor 2017.

Een plekje bij McLaren geniet daarbij nog altijd de voorkeur van de Vlaming. “Ik heb hier een contract en dit is het team waar ik wil rijden, maar als dat om één of andere reden niet mogelijk is, heb ik er vertrouwen in dat er andere opties zijn. Ik voel me er positief over”, vertelt de GP2-kampioen van 2015.

Een tijdlijn voor een beslissing van McLaren, dat zal kiezen tussen Jenson Button of Vandoorne, heeft hij niet gekregen. “Er zijn wel continu gesprekken gaande, zoals gewoon in deze fase.” Vandoorne zelf heeft wel een tijdlijn in gedachten: “Maar het lijkt me niet nodig die met de pers te delen.”

Formula One World Championship 2016, Round 2, Bahrain Grand Prix, Manama, Bahrain, Friday 1 April 2016 - Stoffel Vandoorne (BEL) McLaren MP4-31.

Vandoorne maakt in Bahrein zijn debuut, als vervanger van de geblesseerde Fernando Alonso.

Ondanks zijn vertrouwen, is het wel zo dat de Belg er de ene dag meer geloof in heeft dan de andere. “Dat is ook altijd zo, als het over een zitje voor een volgend jaar gaat. Er zijn altijd dagen waarop je denkt: ‘yes, volgend jaar zit in in de auto’, maar twee dagen later denk je: ‘oh nee, het komt er toch niet van’.”

“Ik voel me er echter nog steeds goed over”, benadrukt Vandoorne. “Ik heb het gevoel dat ik volgend jaar mijn kans krijg. Hopelijk bij McLaren, maar het belangrijkste is dat het er sowieso van komt en ik in de Formule 1 kan racen”, zegt de McLaren-reserve die dit jaar tevens in de Japanse Super Formula racet.

Management
Vandoorne, die woensdag voor McLaren test op Silverstone, heeft sinds hij een jaar geleden met het managementbureau van Jenson Button brak, overigens nog geen nieuw management in de arm genomen. “Er zijn wel wat mensen die me helpen, maar ik heb nog geen nieuw mangement.”

“Ik heb echter het gevoel dat dit op het moment het beste voor me is. Er zijn veel managers op de markt die vragen of ze je kunnen managen, maar je moet de juiste persoon vinden.”

“Er zijn daarbij veel conflicten in de zin dat een managementbureau verschillende coureurs heeft die al in de Formule 1 zitten. Dat is niet altijd ideaal, dus op het moment ben ik blij met deze situatie. Als het in de toekomst moet veranderen, zie ik het wel.”